Nyheter 2008

Nyheter 2007

 

 

Nyheter

 

2010-09-30

Den 29 september 2010 fick SUCH DKUCH Karsnäs Rana 8 st valpar, 4 tikar och 4 hanar. Se vidare på Ljunguddens kennel - www.ljunguddens.se

 

2010-07-19

Karsnäs Martell: Det kom ett mail:

Hei!
Det er lenge siden du har fått en rapport på Martell. Her kommer en liten notis på hva som har skjedd i dag: Har stilt ham på NKK utstilling i
Trondheim i dag med følgende kritikk av dommer John Smedbakken:
 Middels stor. Utmerket type. Velskåret hode. God hals/kropp. Velvinklet. Harmonisk benstilling. Utmerket bevegelse/pelskvalitet. Godt gemytt. Bitt/tenner
uten anmerkning. 1. BK, 1. BKK, CK, CERT, 1. Bhk, CACIB, BIM.
Jiiipi...... Han er nå fullcertet og mangler 1. ak på jaktprøve for å bli
NUCH. Gjett om jeg er motivert for å greie det?

God sommer!!

Ole Arnstein

2009-11-16

Den 4/9 startades SUCH DKUCH Karsnäs Rana NM Högfjäll uppe på klassiska Kongsvold. I kvalet där blev hon 5.a i sitt parti och kom till semifinal. Det var 200 hundar till start i VK och 40 kom till semifinal, varav Rana var en. Tyvärr så ville det sig inte i semifinalen, men det är kul att se att hon klarar sig bra även uppe på fjället.

Den 3/10 startades SUCH DKUCH Karsnäs Rana på fält-SM i Skåne. Rana placerade sig som nr 2 på lördagen i sitt kvalificeringsparti och var därmed klar för finalen. Det var 7 hundar i finalen men tyvärr blåste det storm i finalen vilket gjorde det svårt och Rana blev oplacerad i finalen.

2009-05-26

Karsnäs Martell har varit på utställning den 21 maj och resultatet blev:

1 bk, 1 bkk, 1 bhkl, cert, BIR och BIG-2

GRATTIS!! 

 

2009-05-21

Nya bilder på Ranas valpar - klicka här.

2009-05-11

Nya bilder på Ranas valpar - klicka här.

 

2009-04-30

Nya bilder på Ranas valpar - klicka här.

 

2009-04-26

Se bilder på SUCH DKUCH Karsnäs Ranas valpar.

 

2009-04-20

Karsnäs Mira fick ett 1 pris AK på jaktprov i Norge i helgen. Mira har sedan tidigare även premie i unghundsklass. Domare Jens F. Dahls og Leif J. Sørlis kritik:

Mira går et meget godt søk i høy fart, fin stil og lett aksjon. Revierer utmerket med bruk av vinden-Stand langt ute. Når fører kommer til reiser Mira djervt og presist ryper og er komplett i ro under oppflukt og skudd. Utreder ok. Senere akseptabelt i ro på makkers støkk. Mira holder koken og jakter bevist dagen ut.
Apportbevis forevist.  Tildeles i dag 1. pr. AK

Grattis till ägaren John Olav och föraren Halvar i Norge!!


Karsnäs Mira

 

2009-03-31

SUCH DKUCH Karsnäs Rana fick sju valpar lördagen den 28 mars. Det blev 5 tikar och 2 hanar.

 

2009-03-22

Karsnäs Stella Polaris har tagit ett 1 VK med CK på jaktprov i Norge. Grattis!!

2009-02-26

Valpar väntas 28 mars 2009
SUCH DKUCH Karsnäs Rana
är parad  Ödebygdens J Gino. Klicka på "valpar" för mer info.

 

NYHETER 2008

2008-12-01

SUCH DKUCH Karsnäs Rana kritik från jaktprovet i Kongsvoll i höstas:

Går ett glimrende sök dagen igenom. Stor fart mkt fin aktion og fin högreist stil. Stand, reiser djervt på ordre helt rolig I oppfog o skudd. Utreder, stöter gjenligger, vinden og tar ny stand, kort villig reising. Helt rolig I oppflukt og skudd. En praktfull hund som fikk mye ut av en vanskelig dag.

Apportbevis forevist. Slipptid 15min, 30min , 15min = 60min
1.a AK

Kongsvold 27/9-08 Dommer Roar Ödegård, Kjell Myhre


2008-11-12

SUCH DKUCH Karsnäs Rana kommer att paras med Ödebygdens J Gino. Klicka på "Valpar" för mer information och bilder.

 

2008-10-14

Ytterligare framgångar för SUCH DKUCH Karsnäs Rana när de på Västsvenska fågelhundsklubbens jaktprov i Hjo i lördags vann segrarklassen och fick cert + HP samt VP Black Luckys pokal. Domare var Tore Larsson. Stort GRATTIS till ägaren Thorbjörn Larsson!!


2008-09-28

Karsnäs Rana smällde till i Kongsvoll, Norge i helgen och fick ett 1 ÖKL. Förare var Halvar Rödsjö och stolt ägare Thorbjörn Larsson. Rana kan nu titulera sig SUCH DKUCH. GRATTIS!!

 

 2008-09-17

Karsnäs Rana fick 2 ÖKL på Namdals fuglehundklubbs jaktprov i Snåsa 22 augusti. Förare Ingvar Rödsjö. Grattis!!

Karsnäs Mowitz är höftledsröntad med resultat A-höfter.


2008-05-25

Angående kennelträffen. 
Pga att boendefrågan inte har löst sig är vi tyvärr tvungna att skjuta upp kennelträffen i juni till ett senare tillfälle. Under tiden är ni, valpköpare, som vanligt välkomna att ringa om ni undrar över något.

Trevlig sommar önskar vi på Karsnäs kennel 

 

2008-05-08

Karsnäs Martell har varit på utställning i Norge den 26 april och fått certifikat och blivit BIM. Domare var Britt-Marie Dornell. Grattis!!


Kritikk på Martell 26/4-2008
"Utmerket type. Korrekt bitt. Velskåret hode med bra detaljer. Utmerket overlinje. Bra brystkorg. Velvinklet rundt om. Meget bra benstamme, pels og farge. Utmerket rørelse fra siden. Noe trang bak."
1.BK, 1.BKK, Cert, 1.BHK, BIM.  Dommer Britt-Marie Dornell.

Martell är kullbror till vår Mowitz.

2008-03-18

Bild på Karsnäs Skippys barnbarn och Rushlight Figors barnbarnsbarn !! Klicka på Galleri i meyn.

2008-03-11

Under den gånga helgen palacerade sig Karsnäs Stella Polaris i VK både lördag och söndag på Inn-tröndelag fuglehundklubbs jaktprov på Verdal 8-9/3. På lördag 3VK kval och på söndagen 4VK final! Stort Grattis!!


2008-02-27

Ännu en rapport från Norge:

Tre Karsnäs-settrar har varit på Stjörna JFF:S jaktprov i Åfjord i Norge den 23-24 februari. Resultat:

Karsnäs Martell - 2 unghundsklass
Karsnäs Mira - 3 unghundsklass
Karsnäs Stella-Polaris  - 4 vinnarklass

GRATTIS !!


2008-02-19

Det har kommit rapport från Norge:

På lokalt klubbmästerskap i Trondelag den gånga helgen blev Karsnäs Stella-Polaris 2:a i vuxenklassen med 7 fågelarbeten. I unghundsklass blev Karsnäs Martell 1:a och Karsnäs Mira 2:a. Grattis alla!!

Karsnäs Martell är CL-testad fri.

2008-02-06

Karsnäs Martell är höftledsröntgad ua med A-höfter!

 

2008-01-17
Kennel Karsnäs Årskrönika 2007

God fortsättning på det nya året alla Karsnäs-hundar med människor!

 

Det är hög tid att summera 2007, som har varit ett intensivt år med mycket på gång på många fronter i Karsnäs.

 

Hundarna ur vår första kull har hunnit bli 8 år men de är starka och kraftfulla jakthundar ännu – både Skippy och Mist har flera jaktveckor i benen och det njuter de av. På försommaren fick vi besked om att Skippy inte är bärare av CL-genen. Inte för att vi trodde att hon skulle vara bärare men nu finns det på papper – det innebär att eftersom Daik också är testad och fri så är hela S-kullen klar. Det är viktigast för våra norska K-hundar, eftersom CL-status ska vara känt för registrering av valpar i Norge, men det kommer troligtvis även ställas som krav i Sverige – så det är bra att veta. Vill ni veta mer om CL rekommenderar jag att gå in under norska avelsrådets sidor på www.nesk.no

 

R-kullen, dvs Karsnäs Rana J, e  NJCH NUCH Morkhaugens Reno och  u SUCH Karsnäs Skippy , är till stor glädje för sin husse och trots att det inte riktigt velat sig ända i mål på jaktprov under 2007 ser de med tillförsikt fram emot 2008. Som jakthund är Rana enastående med sin energi, sina skarpa stånd och djärva avance. På Norska Setterklubbens 100-årsjubileumsutställning med närmare 150 ES till bedömning erhöll Rana ett första pris.

 

När det gäller S-kullen, e Daik (J) och u  SUCH Karsnäs Skippy måste vi hylla Karsnäs Stella Polaris som fick CACIT på vårprov hemma i Norge!! Under året fick hon också en valpkull med Simos Scott. Det ska bli spännande och kul att följa hur det går för de valparna. När det gäller de övriga syskonen i S-kullen  har vi kontakt med de flesta av er och det är så underbart! Det intryck jag får i kontakten med er att de nu, i sitt tredje levnadsår, fungerar fantastiskt fint i alla sammanhang. Vi har haft förmånen att i olika sammanhang få jaga tillsammans med  Karsnäs Smilla, Senza och Silke – de har alla visat prov på en stående fågelhunds alla yppersta kvaliteter – en ren fröjd. Karsnäs Streiff bodde hos oss under några veckor på sommaren och även han är en kalaskille. Karsnäs Sputnik med matte njuter av ett aktivt uteliv och de kunde även glädjas åt framgångar i utställningsringen under sommaren. Karsnäs Sälta har under höstens jakter varit just den fågelhund som husse önskat sig.

 

M-kullen, e NJCH NUCH Skillevatnets Mac u SUCH Karsnäs Skippy har under 2007 hunnit bli ett år. De är ännu så unga men trots det får vi rapporter om lyckade jakter där de visar de riktiga egenskaperna – kul, kul. Under sommaren hade vi valpträffar med M-kullen. Det tränades lydnad, apportering och stadga – vi var så imponerade av ert engagemang och hur duktiga ni är med era hundar – en ren njutning!

Flera i M-kullen har också visat sig i utställningsringen och alla som gjort det har fått första pris; Martell, Mira, Miilo, Mabel och Mowitz – det känns bra att exteriören är med likväl som jaktegenskaperna. Några gjorde också debut på jaktprov med fantastisk kritik för stil och fart J.

 

Vår hanhund Diesel, e Huntingfield Harvard (J) u SJCH SUCH Karsnäs Dash, fick sitt tredje certifikat på utställning i sommar. På jaktprov slog han till och blev provbästa öppenklasshund på både Östsvenskas prov och på Setterklubben huvudprov -  han är en pärla på jakten med sina otroligt bra fågeltagningar, sin apport, sin samarbetsvilja och enorma gålust.

 

Vi tror att 2008 kommer att bli ett fantastiskt år med jakt, jaktprov och utställningar! Vi kommer även att ha en kennelträff där alla Karsnäs-hundar är välkomna att delta. Boka därför redan nu in helgen före midsommar, alltså den 14-15/6 Vi återkommer vi med mer information under våren.

 

Kramar till er alla från Karnäs kennel; Skippy, Diesel, Mowitz, Hans, Eva, Axel och Erik

 

Karsnäs kennel © 2007-10 • All rights reserved • Senast uppdaterad 2010-09-30

www.karsnas.se